ABB heeft het programma inbouwschakelaars uitgebreid met de Decento-serie van Busch-Jaeger.
De schakelaars kenmerken zich door de porseleinen uitvoering en ronde vormen die de serie een stijlvolle en elegante uitstraling geven. De nostalgische vormen van de nieuwe schakelaarserie worden gecombineerd met hedendaagse techniek.

De van porselein vervaardigde schakelaars en wandcontactdozen lenen zich bij uitstek voor interieurs van klassieke en neoclassicistisch woningen in de dertiger-jaren-stijl, Amsterdamse School, et cetera. De serie past ook uitstekend in interieurs in de stijl van De Stijl, Bauhaus, e.d.

De bewuste keuze voor nostalgisch materiaal is compleet: ook de afdekplaten van de schakelaars en wandcontactdozen zijn uit porselein vervaardigd. Net zo consequent als de materiaalkeuze is ook het ontwerp van de schakelaarserie. Deze is gebaseerd op ronde vormen die de serie een nostalgische uitstraling geven. Die uitstraling wordt met name bij de schakelaars nog eens versterkt door de kleine wipschakelaars en de bewust zichtbaar gehouden schroeven.

Achter de traditionele vorm schuilt de modernste techniek, waardoor het schakelaarprogramma zich leent voor alle mogelijke toepassingen. Zo omvat het programma wissel-, kruis- en serieschakelaars, impulsdrukkers met enkel of dubbel uitgevoerd 1-polig maakcontact en jaloezie-impulsdrukker. Verder leverbaar zijn wandcontactdozen met randaarde, antennecontactdozen en telefoon- en/of datacontactdozen met 1814 inzet.

Alle Decento onderdelen zijn leverbaar in studiowit.

Om direct naar de Decento serie op onze website te gaan klik hier

alttext