SchakelmateriaalSchakelmateriaal van alle topmerken!

Met schakelmateriaal voegt u gemak en functionaliteit toe aan uw woning, u voegt sfeer en stijl toe aan uw interieur. Dankzij de vele soorten, maten, kleuren en designs is er voor elke smaak een passende serie schakelmateriaal beschikbaar. Relatief eenvoudig en voordelig creëert u een frisse look en realiseert u een verhoogd wooncomfort.

Is standaard of neutraal niet uw smaak? Zoekt u misschien een combinatie van kleuren of bijvoorbeeld waterdicht schakelmateriaal? Luxe? Inbouw of opbouw? Binnen of buiten? Schakelmateriaal maakt uw klus, interieur en inrichting af. Het zet het puntje op de i, het is de kers op de taart.

Bij Klusspullen vindt u schakelmateriaal van verschillende topmerken, allen enkel betrouwbare en degelijke eerste klas A-merken. Uiteraard voorzien van alle kwaliteitskeurmerken en beveiligingen.

Opbouw van schakelmateriaal: de onderdelen

Wij verkopen alle onderdelen van schakelmateriaal los, u bent dus niet verplicht om onnodige bundels of kant en klare oplossingen aan te schaffen. Schaf enkel het benodigde aan en bespaar. Maar wat heeft u nodig? Om te weten wat u nodig heeft is het van belang om de opbouw te begrijpen:

Schakelmateriaal begint met het basiselement. Dit is het deel dat veelal in de muur wordt gemonteerd en zorgt voor de werking, de functionaliteit. Denk aan schakelaars, dimmers, pulsdrukkers maar ook data-, usb- en reguliere wandcontactdozen (stopcontacten).

Bovenop de basiselementen plaatst u de afdekking. Dit kan een bedieningselement als een schakelwip, dimmerknop of bijvoorbeeld een jaloezieknop zijn. Dit kan echter ook een centraalplaat zijn, het sierplaatje om bijvoorbeeld een data-wandcontactdoos of een luidsprekenaansluiting mooi af te werken.

Om het schakelmateriaal af te maken plaatst u tenslotte het afdekraam, de sierrand rondom. Afhankelijk van uw wensen is een afdekraam enkelvoudig of meervoudig te verkrijgen, zodat de delen los of gegroepeerd geplaatst kunnen worden.

Samenstelling schakelmateriaal

De uitzondering op het bovenstaande zijn de wandcontactdozen, het stopcontact. Deze worden bij het schakelmateriaal van de merken Gira, Busch-Jaeger, Berker, Peha, Jung en Schneider Merten compleet geleverd, voorzien van de 'centraalplaat'. Hier plaatst u enkel een afdekraam omheen. Bij Niko moeten beide delen wel los besteld worden.

Schakelmateriaal bestellen en uitkiezen

Zoals al aangegeven verkopen wij alle onderdelen los. Om te weten welke onderdelen u nodig heeft, is het van belang eerst een merk en serie schakelmateriaal te kiezen. Veelal gebeurt dit puur op uiterlijk, op design. Of wellicht aan de hand van hetgeen reeds in uw woning aanwezig is, bijvoorbeeld bij vervanging of uitbreiding.

Belangrijk om te weten is dat de merken onderling niet uitwisselbaar zijn. Heeft u voor een merk gekozen, dan kunt u dat niet combineren met onderdelen van een ander merk. De pasvorm en aansluitingen zijn niet gestandaardiseerd en passen daardoor onderling niet. Er zijn echter uitzonderingen: data-wandcontactdozen voor netwerk en telefonie zijn samen met coax-wandcontactdozen voor antenne en tv wel standaard en kunnen samen met elk door ons verkocht merk schakelmateriaal gebruikt worden.

Wij hebben de navigatie op onze website zo gemaakt dat u eenvoudig al het juiste materiaal uit de door u uitgekozen serie schakelmateriaal kunt bestellen. Klik op het door u gekozen merk, dan de door u gekozen serie en daaronder treft daaronder u alle bijpassende onderdelen aan: op de onderliggende pagina's vermelde basiselementen, afdekramen, centraalplaten, wandcontactdozen, knoppen, etc passen op elkaar en werken probleemloos met elkaar.

Schakelmateriaal bestellen en uitkiezen

Soorten schakelaars

Voor de vakman gesneden koek, maar lang niet voor elke doe-het-zelver venzelfsprekend: welk type schakelaar gebruikt u voor welke schakeling? Een overzicht:

Wisselschakelaar - standaard enkelvoudige schakelaar, de gangbare aan- en uitschakelaar. Afdekken met een enkelvoudige wip en geschikt voor hotelschakeling: één lamp schakelen met twee schakelaars, bijvoorbeeld boven en beneden.

Serieschakelaar - standaard tweevoudige schakelaar, om twee verschillende lampen los van elkaar met één schakelaar te kunnen schakelen. Afdekken met een tweevoudige wip.

Wissel-Wisselschakelaar - gelijk aan de serieschakelaar, maar deze tweevoudige schakelaar is ook geschikt voor hotelschakelingen.

Kruisschakelaar - één of meerdere malen toe te passen tussen twee wisselschakelaars in een hotelschakeling. Bijvoorbeeld om op drie of meer punten dezelfde lamp te kunnen schakelen.

3-standenschakelaar - schakelaar om bijvoorbeeld mechanische ventilatie mee te bedienen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met afhankelijk van het gebruik bijvoorbeeld 3-1-2 of 0-1-2 standen.

Jaloezieschakelaar - schakelaar voor het aansturen van jaloezieën of bijvoorbeeld andere vormen van zonwering.

Soorten schakelaars

Soorten dimmers

Wilt u verlichting dimmen, dan is het belangrijk het juiste type dimmer aan te schaffen. Het type dimmer dat u nodig heeft ligt aan de soort lampen dat u gaat gebruiken. Wij geven bij elke dimmer met Ja of Nee aan of een dimmer voor een bepaald type geschikt is:

230V gloeilampen/halogeen - geschikt voor reguliere gloeilampen of 230 volt halogeenlampen, zonder losse trafo.

Gewikkelde trafo - geschikt voor lampen die op een gewikkelde trafo aangesloten zijn, veelal wat oudere en grote zware trafo's (door de gebruikte spoel).

Elektronische trafo - geschikt voor dimbare (12 volt) halogeenlampen, spaarlampen en/of LED-lampen die op een (moderne) elektronische trafo zijn aangesloten.

Let altijd op dat het totale wattage van de gebruikte lampen binnen het vermogensbereik van de dimmer valt. Een dimmer van 60 tot 400 Watt zal naar alle waarschijnlijkheid niet functioneren met één 25 watt lamp en te warm worden of snel kapot zijn bij een belasting van 500 Watt.

Het dimmen van LED-lampen blijft een uitdaging door de diversiteit aan gebruikte elektronica in zowel de dimmer, lamp als eventuele trafo. Gebruik bij voorkeur een speciale LED-dimmer of een universele dimmer om teleurstelling te voorkomen.

Soorten dimmers

Kleuren en benamingen schakelmateriaal

De kleurbenamingen van schakelmateriaal zorgen in de praktijk soms voor verwarring. Sommige fabrikanten noemen crème schakelmateriaal (elektra)wit. Om onduidelijkheden te voorkomen noemen wij naast de kleur ook de RAL-kleur in de specificaties:

RAL 1013: crème schakelmateriaal, ook wel eens beige genoemd.

RAL 9010: wit schakelmateriaal, ook wel zuiver wit of bright white genoemd.

RAL 9016: fel wit schakelmateriaal, ook wel alpine wit of koelkast wit genoemd.

Door op RAL-nummer te bestellen voorkomt u teleurstelling of verwarring en weet u zeker dat u de juiste en door u gewenste kleur ontvangt.

Kleuren en benamingen schakelmateriaal

Schakelmateriaal kopen bij Klusspullen.nl

De meeste merken en series leveren wij uit onze eigen ruime voorraad. Bij elk product staat aangegeven of er voorraad van is en zo ja, hoeveel exemplaren voorradig zijn. Vandaag bestellen is in dat geval binnen 2 werkdagen bij u in huis. Is iets niet op voorraad? Dankzij onze goede relaties en afspraken met de fabrikanten en leveranciers kunnen wij ook dan veelal snel leveren.

Zelfs wanneer u per abuis iets foutief of teveel heeft besteld bent u bij Klusspullen.nl aan het juiste adres. Wij hanteren een ruime retourtermijn van maar liefst 30 dagen. Binnen deze termijn kunt u zonder problemen en gedoe retourneren, mits in onbeschadigde nieuwstaat uiteraard. Wij storten dan gewoon het betaalde terug of gebruiken het ter verrekening met het door u gewenste alternatief.

Dus, schakelmateriaal nodig? Bestel het snel, eenvoudig, betrouwbaar, goedkoop en gewoon goed online bij Klusspullen.nl, dé online schakelmateriaal specialist.


MINSKA: de IKEA LED-dimmer Hirschmann COAX-kabels Tradim 2480 universele dimmer 5-150W


alttext