Een dimmer van Busch-Jaeger is het perfecte hulpmiddel om sfeer in uw interieur te creëren. Dim het licht boven de eettafel voor een romantisch diner of een gezellige avond en laat het voluit branden wanneer u aan dezelfde tafel aan het werk bent.

Binnen het assortiment van Busch-Jaeger is voor elke soort verlichting een passende dimmer beschikbaar. Het maakt niet uit of u gebruik maakt van een gloeilamp, een verzameling halogeenspots of energiezuinige LED-lampen gebruikt: met de juiste Busch-Jaeger dimmer is het dimmen een fluitje van een cent.

Lees meer >>


Busch-Jaeger maakt qua bediening twee verschillende soorten dimmers: draaidruk-dimmers en tast-dimmers. Met een draaidruk-dimmer schakelt u de verlichting in en uit door op de dimmerknop te drukken, door te draaien regelt u de dimstand (lichtsterkte). Bij een tastdimmer is geen draaiknop aanwezig maar een grote drukknop. Een korte druk schakelt de verlichting in en uit, lang drukken regelt de dimstand omhoog of omlaag.

De verdere functionaliteit is bij beide types gelijk, dit heeft dus enkel en alleen te maken met de manier van bedienen en uw persoonlijke voorkeur.

Om te bepalen welke dimmer u nodig heeft is het belangrijk zijn een aantal zaken van belang:

- welk type verlichting gebruikt u
- wat is het maximale belastbare vermogen van deze verlichting (samen)
- wat is het instapvermogen (samen)
- is de verlichting rechtstreeks op 230 volt aangesloten of middels een transformator

Bij elke Busch-Jaeger dimmer hebben wij in de specificaties aangegeven wat de eigenschappen zijn en voor welke verlichting en/of trafo de dimmer geschikt is. Dit kunt u naast (de antwoorden op) het bovenstaande leggen om tot een juiste keuze te komen.

Goed om te weten: wanneer u LED-lampen gebruikt, dan is het verstandig om voor de Busch-Jaeger LED-dimmer te gaan. Er zijn andere dimmers die wellicht het vermogen aankunnen en bijvoorbeeld een elektronische trafo ondersteunen, maar deze bieden doorgaans niet hetzelfde dimbereik / dimresultaat.