In de wereld van bouw en renovatie speelt hang- en sluitwerk een cruciale rol. Het gaat niet alleen om het beveiligen van deuren en ramen, maar ook om het toevoegen van esthetische waarde en functionaliteit aan een ruimte.

Als hang- en sluitwerk specialist snappen we dat de kwaliteit van het materiaal uiteindelijk de levensduur van een project bepaalt. Daarom vindt u bij ons alleen de beste kwaliteit hang- en sluitwerk voor ramen en deuren. Ontdek ons brede assortiment.

Lees meer >>

Wat is hang- en sluitwerk?

Hang- en sluitwerk verwijst naar alle producten die worden gebruikt voor het ophangen, bewegen en afsluiten van deuren, ramen, luiken en kasten. Dit omvat een breed scala aan producten, waaronder:

  • Scharnieren: Hiermee kunnen deuren en ramen draaien en bewegen
  • Sloten: Mechanismen die deuren, ramen of kasten afsluiten om ongewenste toegang te voorkomen
  • Deurklinken en -knoppen: Gebruikt om deuren te openen en te sluiten
  • Deurdrangers: Zorgen ervoor dat een deur langzaam (automatisch) dicht gaat
  • Raamsluitingen: Mechanismen die ramen op hun plaats houden wanneer ze gesloten zijn
  • Schuifdeurbeslag: Hiermee kunnen deuren horizontaal bewegen zonder te draaien

Hang- en sluitwerk speelt een cruciale rol in de beveiliging van woningen en gebouwen. Goed hang- en sluitwerk kan helpen inbraak te voorkomen en draagt bij aan de veiligheid van een pand.

Verschillende soorten hang- en sluitwerk

Binnen de categorie hang- en sluitwerk valt onderscheid te maken tussen o.a. ramen en deuren. Het is belangrijk dat het juiste materiaal gekozen wordt.

Hang- en sluitwerk voor deuren

Hang- en sluitwerk voor een deur is onmisbaar. Het zorgt ervoor dat een ruimte goed afgesloten kan worden en biedt bovendien de veiligheid waar u naar op zoek bent. Zo plaatst u op iedere deur het juiste slot en eventueel aanvullend hang- en sluitwerk voor deuren zoals een deurdranger.

Hang- en sluitwerk voor ramen

Betrouwbaar hang- en sluitwerk voor ramen is erg belangrijk. Om goed te kunnen ventileren is het prettig om ramen op een ventilatiestand te kunnen zetten, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Inbrekers zien immers overal een ingang. Maar denk bij hang- en sluitwerk voor ramen ook bijvoorbeeld aan raamuitzetters.

Bestel eenvoudig online

Zoekt u betrouwbaar hang- en sluitwerk voor uw klus? Bekijk ons brede assortiment en reken op hoge kwaliteit producten. Profiteer van gratis verzending bij een bestelwaarde van meer dan € 150 en reken op 30 dagen retourrecht. Heeft u vragen over ons assortiment hang- en sluitwerk? Neem contact op met onze specialisten en stel uw vragen.