In maart schreven wij over de problemen met de GIRA wandcontactdozen met kinderbeveiliging. Gelukkig kunnen wij inmiddels berichten dat deze problemen zijn opgelost!

Terugroepactie

Helaas bleek de shutter, het beschermende plaatje achter de afdekking waardoor niet zomaar iets in een wandcontactdoos gestoken kon worden, niet altijd goed te functioneren. Hierdoor was de extra veiligheid die een kinderveilige wandcontactdoos moest realiseren niet altijd gewaarborgd.

GIRA heeft direct de productie gestopt, is een terugroepactie gestart en heeft het productieproces aangepast. Meer informatie en hoe u getroffen exemplaren kunt laten vervangen leest u op de volgende pagina: GIRA terugroepactie wandcontactdozen met kinderbeveiliging.

GIRA wandcontactdoos met kinderbeveiliging herkennen

 

Nieuwe shutter

De afgelopen tijd heeft GIRA een verbeterde versie van de afdekking geproduceerd, waarmee de problemen met de werking van de shutter zijn verholpen en de kinderbeveiliging weer gegarandeerd is.

Eerst zijn alle geproduceerde exemplaren gebruikt ter vervanging van reeds uitgeleverde foutieve exemplaren, waardoor in de markt helaas geen exemplaren beschikbaar waren om nieuw aan te schaffen. Vanaf heden worden de GIRA wandcontactdozen met kinderbeveiliging echter weer uitgeleverd!

Omdat GIRA weer levert, hebben wij de kinderveilige wandcontactdozen weer op onze website geplaatst. U kunt ze onder de wandcontactdozen vinden bij de diverse series GIRA schakelmateriaal of bekijk ze allemaal op de volgende pagina: GIRA kinderveilige wandcontactdozen.

GIRA
alttext