Helaas heeft de weerstand tegen het einde van het lage BTW-tarief geen effect gehad.

Acties voor behoud laag BTW-tarief

Gisteren schreven wij in ons Klusnieuws 'Nee tegen einde laag BTW-tarief' nog over de acties van Bouwend Nederland en de BTW-Nee! petitie. De hoop was dat zo het einde van het lage BTW-tarief op arbeidskosten voor verbouwingen op 1 juli kon uitstellen.

Henk Krol, fractievoorzitter van 50PLUs in de Tweede Kamer, diende zelfs een motie in: 'continueer de verlaagde BTW'. Zoals in ons eerdere Klusnieuws aangegeven, werd gisteren over deze motie gestemd. Ondanks de vele steun stemden uiteindelijk VVD, PvdA, GroenLinks en twee onafhankelijke Kamerleden tegen.

Definitief einde

Per 1 juli 2015 stopt het lage BTW-tarief dus definitief, er moet dan weer 21% in plaats van het verlaagde tarief van 6% BTW betaald worden. Hiermee kunnen de arbeidskosten op verbouwingen en renovaties aan woningen aanzienlijk hoger uitvallen.

Wij van Klusspullen betreuren dit besluit en hopen, hoewel het op dit moment misschien een dooddoener lijkt, met onze scherpe lage prijzen toch ons steentje bij te kunnen dragen aan een voordelige klus.

Klein sprankje hoop

De eerder genoemde partijen blijven, mede gesteund door bijvoorbeeld de ruim 21.000 getekende petities, echter strijden. Zoals BTW Nee! op de website schrijft: Deze slag hebben we verloren, maar het betekent niet het einde van de strijd. Want 21% btw op arbeid is onaanvaardbaar.

Definitief hoog BTW-tarief
alttext