Nico's klusblog

Het is geen geheim dat de huizenmarkt onder druk staat. Menig bouw- en installatiebedrijf heeft het moeilijk. In de huidige economie zijn maatregelen en stimuleringen vanuit overheidswege welkom, zoals het belastingvrije schenken van een ton voor een woning.

Een eerder genomen stimulering was het verlagen van de btw op arbeidskosten voor verbouwingen en renovaties aan woningen. Op werkzaamheden als isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en bijvoorbeeld tuinonderhoud is van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 een btw tarief van 6% van toepassing. Dit scheelt 15% ten opzichte van het reguliere tarief van 21%, wat het extra voordelig en interessant maakt om juist nu dergelijke werkzaamheden uit te laten voeren.

UNETO-VNI, branchevereniging voor installateurs, voorzitter Titia Siertsema geeft aan: 'Veel bedrijven merken nu al de positieve effecten en kunnen daardoor werknemers in dienst houden. UNETO-VNI heeft zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor verlenging van de regeling.' Mede dankzij UNETO-VNI en Bouwend Nederland, vereniging van bouw- en infrabedrijven, heeft het kabinet en de oppositie onlangs besloten om de btw-verlaging te verlengen tot eind 2014. Siertesma: 'Hopelijk is deze verlenging voldoende om de ondernemingen in de installatiebranche door de huidige crisis heen te helpen.'

Ik ken persoonlijk veel mensen die in de bouw en/of installatie werken. Veel van onze klanten zijn aannemers, installateurs of werken in de bouw. Andere klanten schakelen deze partijen van tijd tot tijd in, wanneer 'doe het lekker zelf' bijvoorbeeld niet mogelijk is. Al met al, positief nieuws! Ik hoop van harte dat deze verlenging positief uitpakt voor alle partijen!

Nico van het Klusspullen.nl-team

 

alttext